Διακοπές: Τι θα φας εκεί που πας! Τοπικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε! (Μέρος Β)

TopikesSyntagesB_home.jpg

aleyropita

3. Ζαγοροχώρια: Αλευρόπιτα (Ζυμαρόπιτα)

Μια γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα ζαγοροχώρια

Υλικά

3, 5 ποτήρια νερού αλεύρι

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
250 γρ. φέτα Ηπείρου
λίγο αλάτι
2, 5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ)
Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο μαργαρίνη για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: http://www.zagoroxoria.gr

arrow_previous arrow_next