Τούρτα γρήγορη με cookies βανίλιας και σοκολάτας

new3_3403635_blog.jpg
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί 30εκ

800γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
800γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πακέτο cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας
1 πακέτο cookies σοκολάτα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
λίγο λικέρ αμυγδάλου (amaretto)

Για το στόλισμα

1 μπάρα λευκή σοκολάτα
1 μπάρα σοκολάτα γάλακτος
1 μπάρα σοκολάτα πικρή
1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνετε μέχρι να αρχίζει να βράζει. Κόβετε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια ομοιόμορφη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε στο μίγμα το μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε και πάλι καλά.
Τοποθετείτε τα cookies μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ραντίζετε με λίγο λικέρ αμυγδάλου.
Τοποθετείτε μεμβράνη στη βάση και στα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού, διαμέτρου 30εκ. περίπου. Στρώνετε τη μισή σοκολατένια κρέμα στον πάτο του ταψιού και από πάνω στρώνετε τα cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας. Βάζετε το ταψί για 15′ στην κατάψυξη για να πήξει η κρέμα.
Μετά το βγάζετε και στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τέλος μια στρώση από τα μπισκότα σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.
Αφού στερεωθεί τελείως το γλυκό αναποδογυρίζετε το ταψί σε μια πιατέλα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Τρίβετε από πάνω άσπρη, μαύρη και σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζετε με φουντούκια.

Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία, και αντί για τούρτα να φτιάξετε το γλυκό σε μικρά φορμάκια, φτιάχνοντας έτσι πάστες αντί για ενιαία τούρτα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr