Μους σοκολάτας με φράουλες

new21_mous.jpg
Υλικά

200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη (σαντιγί)
½ ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
Λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήνετε μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει (να βράζει). Αφαιρείτε και ρίχνετε το γάλα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει και ρίχνετε μέσα στο μίγμα την χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύετε απαλά ώστε να μην αφαιρέσετε τον αέρα από την κρέμα. Γεμίζετε με το μίγμα τα μπολάκια στα οποία θα σερβίρετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με φράουλες και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr