Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc

Εκπαίδευση και Προώθηση Δημόσιας Υγείας MSc

Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο “Diet Now”

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 55, Παιανία Ανατολικής Αττικής  19002

Τηλέφωνο: 210 664 13 71 / 6972 88 77 50

Email: katerina_kiousi@hotmail.com

Website: www.dietnow.gr

 
Η Κατερίνα Κιούση έχει γεννηθεί στην Πάτρα Αχαΐας. Αποφοίτησε από το Δημοσθένειο Λύκειο Παιανίας. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής  στη σχολή Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου από όπου αποφοίτησε το 2003.  Απέκτησε πτυχίο στην Διαιτολογία και Διατροφή Ισότιμο και Αναγνωρισμένο με το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Παν/μιου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Surrey σε Έρευνα με θέμα τις  αλλαγές στην αντίληψη της εικόνας του σώματος, στην ψυχική διάθεση και στην αυτό-εκτίμηση κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους σε 300 παχύσαρκους ασθενείς που ακολούθησαν 4 δημοφιλή σχήματα δίαιτας- τρόπους αδυνατίσματος  χωρισμένοι σε ομάδες.  Το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι BBC πρόβαλε τα αποτελέσματα της Έρευνας τον Ιούνιο 2003
Το 2004 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση και Προώθηση Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο  King’s College London της Αγγλίας.  Στην προσωπική της έρευνα ασχολήθηκε με  στρατηγικές Προώθησης Υγείας και  υγιεινής Διατροφής σε παιδιά σε Δημοτικά Σχολεία.
Παράλληλα με τις σπουδές της το 2000 παρακολούθησε σεμινάρια στην Διεθνή Ακαδημία Διερεύνησης της Υγείας Brookwood και απέκτησε Δίπλωμα στην Βασική Κλινική Πράξη και Διερεύνηση της Υγείας. Το 2002 παρακολούθησε σεμινάρια του Βασιλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής με θέμα την ασφάλεια των Τροφίμων και μετά από γραπτές εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα σχετικό με τον έλεγχο στην  Ασφάλεια των Τροφίμων σε Δημόσιους χώρους.
Έκανε την Πρακτική της στην Κλινική Διαιτολογία σε Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας.  Στο Τζάνειο Νοσοκομείο παρακολούθησε περιστατικά όπως η παιδική παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης.  Στο Γενικό Κρατικό παρακολούθησε ασθενείς με γαστρεντερολογικά, ηπατικά προβλήματα, καρκινοπαθείς, εγκαυματίες κ.τ.λ. Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο παρακολούθησε κυρίως περιστατικά με αναπνευστικά/ πνευμονολογικά προβλήματα, κυστική ίνωση κ.τ.λ.   Στον Ερυθρό Σταυρό παρακολούθησε ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα.
Το 2006 εργάστηκε για ένα χρόνο ως Κλινική Διαιτολόγος σε επώνυμο Ιατρικό κέντρο της Αθήνας  ενώ παράλληλα ήταν Εκπαιδεύτρια Διατροφής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Λαϊκής επιμόρφωσης της Ν.Ε.Λ.Ε.  όπου οργάνωνε συνεδρίες διατροφικής εκπαίδευσης για το κοινό στα Γλυκά Νερά Ανατολικής Αττικής.
Το 2008 εργάστηκε για ένα χρόνο ως Κλινική Διαιτολόγος σε Ιδιωτική Κλινική/ Κέντρο Αποκατάστασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα ποικίλλων αιτιών.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται στο προσωπικό της Διαιτολογικό Γραφείο στην Παιανία στην  Ανατολική Αττική ενώ παράλληλα είναι εξωτερικός συνεργάτης Οικοτροφείων όπου σχεδιάζει τη διατροφή για  αυτιστικά παιδιά και ασθενείς με ψυχικές ασθένειες και παράλληλα έχει αναλάβει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άθληση- Διατροφή» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Έλληνο-Αμερικάνικου Κολλεγίου Ψυχικού Αθηνών.  Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια  σχετικά με της Διαιτολογία και την Ιατρική  όπως:
•    Δεκέμβρη 2005- 8ο Πανελλήνιο συνέδριο  Αθηροσκλήρωσης
•    2005 -8ο Πανελλήνιο συνέδριο  Διαιτολογίας –Διατροφής 
•    2003-7ο Πανελλήνιο συνέδριο  Διαιτολογίας –Διατροφής

Έχει κάνει ομιλίες όπως :
•    7 Φεβρουαρίου 2010 –Μάιος 2010 – Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Ομιλίες  στους  Δήμους  Γλυκών Νερών, Λαυρίου, Σπάτων και Παιανίας  για την αξία της Υγιεινής Διατροφής
•    Μάιος 2010 – Ομιλία στη ΝΕΤ στην Εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη  « Υγεία για Όλους» με θέμα Η Διατροφή του μαθητή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Αρθρογραφεί συχνά σε θέματα Διατολογίας και Διατροφής στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.