Kalimera Breakfast: Συνέντευξη Τύπου

new20_kalimerabreakfast2.jpg
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου σχετικά με τη νέα πρόταση πρωινού με την ονομασία «Kalimera Breakfast».  Το πρωινό αυτό, το οποίο θα φέρει την ελληνική σφραγίδα και θα προωθεί τον προορισμό Ελλάδα στο διεθνές πελατολόγιο των τουριστικών επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του Συνεδρίου για την εγχώρια γαστρονομία. Το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast» το οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2011. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «Expo Athens» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εστίας.

    
Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν σαφή στοιχεία ταυτότητας στο φαγητό που γεύεται ο επισκέπτης μιας χώρας, μιας περιοχής, ενός καταλύματος.   Επειδή τελικά το πρωινό το γεύμα που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καταλύματος, αποτελεί και ένα μέσο κατάδειξης των ιδιαίτερων προϊόντων αλλά και γεύσεων μιας χώρας ή και περιοχής, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει την ποιότητα ενός καταλύματος στηρίζοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία. 
 
Σε μια εποχή που όλες οι χώρες, οι περιοχές και τα καταλύματα προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες και να επιτύχουν την επανάληψη  πελατών  προηγούμενων επισκέψεων, το πρωινό  προσφέρεται ως ένα προϊόν που θα μπορέσει να γίνει λόγος επιβεβαίωσης σωστής επιλογής του προορισμού για τον επισκέπτη προσφέροντας μια εμπειρία.
 
Στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Μίλτος Καρούμπας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος του Συνεδρίου είναι και η ταυτοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.  Για την κατάδειξη της ελληνικότητας του ελληνικού πρωινού “Kalimera Breakfast  θα υπάρξουν ολοκληρωμένες προτάσεις για προσφορά προϊόντων όπως κέικ με μέλι και μαστίχα ανάμεσα σε άλλες πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις.
 
Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Λέσχης, κ. Αθανάσιου Σκούρα, Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε τη μεγάλη σημασία της διάδοσης της ελληνικής γαστρονομίας για τον τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία. Ανέφερε μάλιστα  ότι η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Μάιο του 2012 θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γαστρονομίας (WACS) που είναι προγραμματισμένο για το 2016. Στην Ομοσπονδία, ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος, ενώ  Πρόεδρος της είναι ο κ. Μίλτος Καρούμπας.  Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν επίσης ο Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος της Forum A. E., διοργανώτριας της έκθεσης HO.RE.CA..
 
Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Μανούσου.
 
Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
 
Τη διοργάνωση του Συνεδρίου καθώς και τη διεκδίκηση  του Διεθνούς Συνεδρίου Γαστρονομίας έχει αναλάβει η εταιρεία ARTION Conferences & Events.
 
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (www.chefclub.gr) είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική λέσχη, η οποία ιδρύθηκε το 1992 με καταστατικό σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής Γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος  του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και τη στήριξη  των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της, η Λέσχη Αρχιμαγείρων συνεργάζεται με φορείς της πολιτείας, όπως ο ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχει σε γαστρονομικά γεγονότα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και διδάσκει σε σεμινάρια προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας.

 

Στη φωτογραφία του πάνελ εμφανίζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά:

  • Αθανάσιος Σκούρας, Σεφ Προεδρίας της Δημοκρατίας
  • Μίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Executive Chef, Διευθυντής Διεύθυνσης Πωλήσεων & Σχεδιασμού Αεροτροφοδοσίας της Olympic Catering
  • Μαργαρίτα Μανούσου, δημοσιογράφος, συντονίστρια Συνέντευξης Τύπου
  • Αθανάσιος Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος FORUM Α.Ε.

        

{gallery}kalimera{/gallery}