Δίαιτες διασήμων: Δίατα βάσει ομάδα αίματος-Δίαιτα της σούπας-Δίαιτα με τροφές για βρέφη-Δίαιτα Dukan

new20_8343124small_m.jpg


tn_2420615_m

Μιλώντας για αυτές τις δίαιτες, ο Sian Porter, διαιτολόγος και εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων, είπε:

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγική μπαγκέτα για να κουνήσει κανείς. Δεν υπάρχει δίαιτα θαύμα που να μπορεί κάποιος να ακολουθήσει χωρίς διατροφικό ρίσκο ή ρίσκο για την υγεία του και οι περισσότερες προσφέρουν απώλεια βάρους μικρής διάρκειας σε μια χρόνια κατάσταση. Μπορεί να είναι προφανές, αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να έχετε ένα ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων προσέχοντας τις μερίδες καθώς και να «καίτε» τις θερμίδες που καταναλώνετε. Με λίγα λόγια, καταναλώστε λιγότερες θερμίδες, κάνετε καλύτερες επιλογές και ασκηθείτε λίγο παραπάνω!»

Προσθέτει επίσης:

«… Λαμπερές εικόνες διασημοτήτων βομβαρδίζουν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε μορφή. Αυτές οι διασημότητες έχουν ένα στρατό από ανθρώπους για να τους βοηθήσουν να δείχνουν καλύτερα, το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να «βγάζουν το ψωμί τους» καθώς και πολλά χρήματα για να κάνουν οτιδήποτε πιστεύουν ότι χρειάζεται. Πρέπει να θυμόσαστε επίσης ότι πολλές από αυτές τις εικόνες είναι επεξεργασμένες ώστε να δώσουν στις εικόνες μια άπιαστη εικόνα σώματος που δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή, αλλά πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν. Μερικοί άνθρωποι κοιτούν αυτές τις εικόνες και θα δοκιμάσουν οτιδήποτε πιστεύουν πως θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν το «τέλειο σώμα».

Αν έχετε κάποιο βάρος που πρέπει να χάσετε, τότε κάντε το με έναν υγιή και ευχάριστο τρόπο καθώς και με τρόπο που θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε. Μακροπρόθεσμα αυτό θα σας φέρει τα αποτελέσματα που πάντα ψάχνατε».

Η υγεία σας είναι πάνω από όλα. Δώστε της την προσοχή που της αξίζει.

 Πηγή: http://ediaitologos.blogspot.com

Γιάννης Δημακόπουλος MSc  RD 

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

 

arrow_previous