Σούπα Γκαζπάτσο (Gazpacho)

415917_blog.jpg

Υλικά για 6 άτομα

3 φλιτζάνια ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½  φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια αγγούρι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, κόλιανδρο

Εκτέλεση

Αναμίξτε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πιπεριά, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το αγγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πάρτε το μισό μίγμα και βάλτε στο μπλέντερ να χτυπηθεί μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέστε τον πουρέ στο μπολ με του κύβους λαχανικών.
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κόλιαντρο και στάζοντας λίγες σταγόνες λεμόνι.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr