Οι τάσεις της μόδας στα παπούτσια: Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010…επί ποδός!!

papoutsia springsummer2010_christianlouboutin3.jpg

Παπούτσια!!! Είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη αδυναμία των γυναικών…για κάποιες αποτελεί φετίχ, για άλλες αντικείμενο συλλογής, για κάποιες άλλες ιερά κειμήλια …σίγουρα όμως χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά!!!

 

Τι θα φορέσουμε όμως φέτος το καλοκαίρι, με τι σχέδια θα εμπλουτίσουμε τις συλλογές μας

και πως θα τραβήξουμε τα βλέμματα;

 

Φέτος το καλοκαίρι…the oscar goes to…PLATFORMS!!! Με άλλα λόγια πλατφόρμες! Από το πρωί μέχρι το βράδυ……. αλλά όχι με το ίδιο ζευγάρι!!!

 

Η τάση επικεντρώνεται στο στυλ του τακουνιού και πάνω σε αυτό παίζει και δημιουργεί παπούτσια για την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Την ημέρα οι πλατφόρμες έχουν τακούνι από φελλό, δέρμα, ύφασμα ή σκοινί (με πολύ ψηλό, ψηλό ή μέτριο τακούνι), και τα χρώματα δεν είναι πάντα ουδέτερα. Αντίθετα, η μόδα φέτος επιτάσσει όχι μόνο χρώμα στο δέρμα αλλά και στο τακούνι. Έτσι οι πλατφόρμες είναι πολύχρωμες με πολύ ψιλές ρίγες που ξεγελούν το μάτι, σε όλη την χρωματική παλέτα, ή ακόμα και με ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτα μοτίβα. Τα δέρματα είναι nude ή λευκά για να έχετε πάντα μια ασφαλή επιλογή ή ζωηρά και έντονα, μονόχρωμα ή πολύχρωμα (πορτοκαλί, φούξια, τιρκουάζ, πράσινα, κίτρινα, μπλε-κόκκινα τύπου ναυτικά κ.α.) για να συγκεντρώνουν τα βλέμματα στα πόδια.

 

Δερμάτινες, υφασμάτινες, με cut out σχέδια, κροκό και studded λεπτομέρειες, αλυσίδες και animal print στοιχεία, με διαφάνειες αλλά και πλέξιγκλας για ένα ξεχωριστό στυλ, οι πλατφόρμες φέτος μπορούν να ικανοποιήσουν και τις πιο απαιτητικές κυρίες. Τις ταιριάζετε ιδανικά με φουστίτσες κοντές, σορτσάκια, μακριά φορέματα, boyfriend jeans αλλά και παντελόνες.

 

Όσον αφορά το βράδυ, η πλατφόρμα παραμένει…αλλά κατά το ήμισυ! Περιορίζεται δηλαδή στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού και το τακούνι πίσω είναι ψηλό και στυλάτο. Αυτή είναι και η πιο hot και sexy τάση του φετινού καλοκαιριού. Τα πόδια είναι ημίγυμνα και σικάτα.

 

Φυσικά, εφόσον μιλάμε για καλοκαίρι εννοούμε κυρίως πέδιλα!! Έτσι τα πέδιλα φέτος έχουν αυτό το τακούνι, είναι ψηλά αλλά αναπαυτικά και φοριούνται όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί, γιατί πλακόστρωτο και τακούνι δεν συνδυάζονται εύκολα! Είναι ιδανικά για το γραφείο και απευθύνονται στις γυναίκες που αγαπούν παπούτσια με χαρακτήρα κομψότητα.

 

Τακούνια

Δυστυχώς για κάποιες…ευτυχώς για κάποιες άλλες τα ψηλά τακούνια δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ. Όσο και αν διαμαρτύρονται τα πόδια σας, η μόδα τα θέλει πανταχού παρόντα…  Έτσι και αυτό το καλοκαίρι έκαναν την εμφάνιση τους σε όλες τις πασαρέλες και τώρα κατακλύζουν και τις βιτρίνες των καταστημάτων. Για καλή σας τύχη όμως, οι τάσεις φέτος δείχνουν έλεος στα πόδια σας και τα αφήνουν να ξεκουραστούν για λίγο χωρίς όμως να χάνουνε την θηλυκότητά τους. Τα παπούτσια με μέτριο τακούνι (5 περίπου εκατοστά) σας αφήνουν να περπατήσετε άνετα στο δρόμο, αλλά και να διατηρήσετε το στυλ στο γραφείο. Είναι η χρυσή επιλογή για τις γυναίκες που δεν τους αρέσουν τα ίσια παπούτσια και παράλληλα προσέχουν την υγεία των ποδιών τους.

 

Τέλος, όπως όλα τα καλοκαίρια, δεν λείπουν και τα φλάτ παπουτσάκια είτε σε μορφή σαγιονάρας είτε σε μορφή σανδαλιών. Τα παπουτσάκια αυτά είναι άνετα και χαλαρά και θα φορεθούν όλες τις ώρες, από όλες τις ηλικίες και θα τα βρείτε σε μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία χρωμάτων!

 

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

 

{gallery}papoutsia springsummer2010{/gallery}