Μόδα: Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010

chanel2.jpg

Δύσκολος καιρός για….. πριγκίπισσες!!!

 

Άσχημη εποχή διάλεξε η κρίση να κάνει αρμένικη επίσκεψη. Ο καιρός έχει αρχίσει να γλυκαίνει και το Πάσχα είναι ήδη προ των πυλών. Όλες οι κυρίες (μικρές και μεγάλες) έχουν νιώσει τον αέρα της άνοιξης που μαζί του φέρνει έντονη επιθυμία για αλλαγή και ανανέωση. Και από που θα ξεκινήσουμε…μα φυσικά από τα ρούχα!!!

 

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές σπατάλες θα σας παρουσιάσουμε τα must have κομμάτια της σεζόν έτσι ώστε να μην παρεκκλίνετε ούτε κατά μια …κλωστούλα!!!

 

Επιστροφή στο ναυτικό….

 

Μπλε, λευκό, κόκκινο, ρίγες οριζόντιες και ναυτικοί κόμποι…. όλα στο μπλέντερ και δημιουργήσατε το απόλυτο στυλ της σεζόν.

Προτιμήστε το μπλε σε φουστίτσες αέρινες και ψηλόμεσες ή σορτσάκια στα οποία θα προσθέσετε ελαστικές ζώνες σε μπλε χρώμα, με μεταλλικές λεπτομέρειες, που παραπέμπουν στο ναυτικό ή σε άνοιξη (πεταλουδίτσες, λουλουδάκια κτλ κτλ) ή ζωνίτσες-σχοινιά με ναυτικούς κόμπους. Ολοκληρώστε το στυλ με ψηλές πλατφόρμες με πάτο από φελό ή σκοινί. Επίσης, φορέστε ριγέ μακό φορεματάκια τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κολάν σε μπλε χρώμα ή σκούρο μακό – τύπου τζιν – κολάν. Αντίστοιχα, μπορείτε να συνδυάσετε τα τζιν σας με navy, ριγέ μπλουζάκια και όλα μαζί να τα συνδυάσετε με κόκκινες λεπτομέρειες σε αξεσουάρ ή κόκκινα μπαλαρινάκια και μικροσκοπικές κόκκινες τσαντούλες.

 

Safari…

 

Το είδαμε πολύ στις πασαρέλες κι έχει γεμίσει τις βιτρίνες του Λονδίνου. Με αέρα Σαχάρας και ύφος απόλυτα καλοκαιρινό και καθημερινό σας δίνει την εύκολη λύση για τις πρωινές σας βόλτες. Αν προτιμήσετε τα σορτς και τα φορεματάκια συνδυάστε τα με πλατφόρμες και χαριτωμένα μακριά κολιέ που θα έχουν βάση το σκούρο χρυσό συνδυασμένο με έντονα χρώματα και δώστε ένα πιο girly ύφος.

 

Floral…

 

Άνοιξη χωρίς λουλούδια είναι σαν θάλασσα χωρίς νερό! Μόνο που φέτος τα λουλούδια επιστρέφουν και στα ρούχα μας! Η πιο γλυκιά και παιχνιδιάρικη τάση της σεζόν έρχεται με floral φορέματα, τα οποία είναι αέρινα και σε όλα τα δυνατά μήκη. Από πολύ κοντά ως τον αστράγαλο, σε χαλαρή γραμμή, αγκαλιάζουν ιδανικά το γυναικείο σώμα και μπορούν να κρύψουν όλες τις ατέλειες! Απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση το ύφασμα να έχει κίνηση και αέρα! Τα λουλουδάκια είναι μικρούτσικα και τα χρώματα είναι… όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί! Αρκεί να ταιριάζουν και να ανεβάζουν την διάθεση σας!

 

Romance is back…

 

Ροζ, απαλό σάπιο μήλο, ιβουάρ, μπεζ, γαλάζια, λευκά και πολλές φίνες δαντελίτσες που διακοσμούν κάθε είδους χαριτωμένο ρουχαλάκι και το κάνουν τόσο ρομαντικό… σαν να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι. Αν δεν είστε ροκ τύπος, και έχετε κάτι από την… “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” τότε φέτος είναι η χρονιά σας! Η δαντέλα σε λευκά, μαύρα αλλά κυρίως παλ χρώματα κάνει αισθητή την παρουσία της και διακοσμεί με τον πιο φίνο τρόπο ακόμα και ένα απλό λευκό μακό. Προτιμήστε τα, γιατί συνδυάζονται με όλα τα ρούχα, και φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Χρώματα…

 

Ουράνιο τόξο, παιδική χαρά, τσίρκο, φως: όλα αυτά χαρακτηρίζουν τις τάσεις στα φετινά χρωματολόγια των υφασμάτων. Εκτός από τα κλασσικά πάλ και navy που συνοδεύουν τις παραπάνω τάσεις, τα χρώματα είναι πολύ έντονα και συνάμα φωτεινά. Το κίτρινο και το κόκκινο κρατούν τα σκήπτρα και ακολουθούν τιρκουάζ, πορτοκαλί, πράσινο κτλ. Φυσικά το κλασσικό ασπρόμαυρο είναι και πάλι παρών!

 

Διαφάνειες…

 

Πολλοί σχεδιαστές φέτος το καλοκαίρι θέλουν την γυναίκα πολύ αποκαλυπτική. Εάν πληροίτε τις… προϋποθέσεις και διαθέτετε τα κατάλληλα προσόντα, ακολουθείστε τις προτάσεις τους και σαγηνεύστε τα ανδρικά βλέμματα. Διαφορετικά αν είστε fun της τάσης, αλλά την φοβάστε κιόλας, προσπαθήστε να βάλετε τις διαφάνειες και τις δαντέλες σας σε πιο διακριτικά σημεία, όπως το λαιμό και τα χέρια.

 

Παντελόνια και κάπρι…

 

Ένα κοινό χαρακτηριστικό στις φετινές πασαρέλες  όσον αφορά τα παντελόνια ήταν ότι είχαν ρεβέρ ή ήταν διπλωμένα ώστε να παραπέμπουν σε ψαράδικο λουκ δίνοντας νησιώτικο αέρα!  Όσα δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό ήταν είτε skinny ή γυαλιστερά. Επίσης την επανεμφάνιση τους κάνουν τα κάπρι, σε ύψος είτε λίγο πιο κάτω από το γόνατο είτε μέχρι τη μέση της γάμπας. Έντονη είναι επίσης και η παρουσία των παντελόνων αλλά και των παντελονιών που στενεύουν προς τα κάτω!

 

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

{gallery}modaSpring2010{/gallery}