Αστακομακαρονάδα

new4_3720310_blog.jpg

Υλικά

2 μικροί αστακοί
500 γρ. λινγκουίνι
½ φλιτζάνι λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζανιού βασιλικό

 

Eκτέλεση

Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό.
Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.
Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.
Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.
Ψήστε τον αστακό στο γκριλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένα με τον βασιλικό.

Στέφανος Πουρνατζιάν