Σολομός φιλέτο στο φούρνο με κρούστα λεμονιού

new3_3830624_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα σολομού (περίπου 1 κιλό)
4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
χυμός 2 λάιμ (ή λεμονιού)
1 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα φιλέτα του σολομού, τα στραγγίζετε, και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνετε το αλεύρι και περνάτε τα φιλέτα ένα-ένα από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές. Τα τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί που θα τα ψήσετε, το οποίο έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω από κάθε φιλέτο την κάπαρη διάσπαρτα, και τέλος περιχύνετε τα φιλέτα με το χυμό λάιμ ή λεμονιού.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.  Συνοδεύεται με βραστά λαχανικά.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr