Σαλάτα του σεφ με light σος γιαουρτιού

new3_849097_low.jpg
Υλικά για 4 άτομα
 
1 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο τρυφερό μέρος κομμένο σε λωρίδες)
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φέτες μπέικον (ή καπνιστό ζαμπόν με λίγα λιπαρά)
 
Για τη σος γιαουρτιού
 
½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα extra light
2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο σε σκόνη 
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Βάζετε το μπέικον για λίγο σε ένα αντικολητικό τηγάνι να τσιγαριστεί, χωρίς να προσθέσετε άλλο λίπος. Σε περίπου 2-3 λεπτά είναι έτοιμο.
Ετοιμάζετε τη σος: σε ένα μπολ αναμιγνύετε αρχικά τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατεύετε απαλά. Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, την περιχύνετε με τη σος γιαουρτιού.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr