Ρεβύθια μυρωδάτα στο φούρνο

new3_4537684_blog.jpg
Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
Χυμό 1 λεμονιού
δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση
 
Μουλιάζετε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 15 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Τα βράζετε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο το οποίο έχετε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα ή σε τούλι για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Όταν περάσουν οι 2 ώρες αφαιρείτε την γάζα με το δενδρολίβανο.  Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τοποθετείτε όλα τα υλικά – ρεβύθια, κρεμμύδι άνηθο και χυμό λεμονιού – σε ένα ταψί. Προσθέτετε λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr