Φρυγανισμένα σαντουιτσάκια με φιλέτο ψαριού

new3_691896_low.jpg

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας σας
8 ψωμάκια του τοστ (προτιμήστε ψωμάκια ολικής αλέσεως)
4-5 φύλλα μαρουλιού
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρότο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
4 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα (προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Για να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα στο μπλέντερ
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι ή ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζάνι περίπου αραβοσιτέλαιο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνετε τα φιλέτα ψαριού στο φούρνο σας όπως συνήθως. Πλένετε και κόβετε το μαρούλι και όλα τα λαχανικά, και τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας λίγο αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.. Φρυγανίζετε τα ψωμάκια του τοστ σε μια τοστιέρα. Βάζετε σε ένα πιάτο ένα ψωμάκι, από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα, μια στρώση από τα λαχανικά που έχετε στο μπολ, από πάνω το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με άλλο ένα ψωμάκι. Κόβετε το σαντουιτσάκι στα δύο, σχηματίζοντας τριγωνάκια. Επαναλαμβάνετε για τα υπόλοιπα 3 σαντουιτσάκια. Συνοδέψτε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
 
Αν φτιάξετε τη μαγιονέζα μόνοι/ες σας:
Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το αραβοσιτέλαιο και τα βάζετε να χτυπηθούν καλά. Όταν έχουν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, ανοίγετε το μικρό καπάκι του μπλέντερ  και αρχίζετε να ρίχνετε λίγο-λίγο το αραβοσιτέλαιο. Θα ρίξετε τόσο ώστε να δείτε τη μαγιονέζα σας να «σφίγγει». Σταματήστε να ρίχνετε αραβοσιτέλαιο αμέσως μόλις δέσει η μαγιονέζα σας γιατί διαφορετικά θα σας «κόψει».

Μια συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν το ψάρι.
 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr