Ρύζι «oriental» με κιμά και αμύγδαλα

new_4537686_blog.jpg

 Υλικά

½ κιλό κιμά
200γρ. συκωτάκια πουλιών πολύ ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές μουσκεμένες σε κονιάκ για περίπου 30 λεπτά
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες μουσκεμένες σε κονιάκ για περίπου 30 λεπτά
¼ φλιτζανιού σπόρους κουκουναριού
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψίχα
1 ½ ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια νερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα  

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζετε μόνα τους τα συκωτάκια. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά, προσθέτετε τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα και το ρύζι και σοτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε τα συκωτάκια, τις σταφίδες, αλάτι πιπέρι, νερό και αφήνετε να ψηθεί. Προσθέστε λίγο νερό αν δείτε ότι έχει εξατμιστεί αλλά το ρύζι παραμένει σκληρό. Αποτελεί πολύ ωραίο συνοδευτικό για γιορτινά τραπέζια και συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας.

 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr