Πάστα Φλώρα

new_3244416_blog.jpg
Υλικά

350γρ μαργαρίνη σε πλάκα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκοι αυγού
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να την αφήσετε όμως να κοχλάσει. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζοντας να χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ ρίχνετε το κονιάκ και το αλεύρι (σιγά-σιγά). Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει πολύ, αλλά δεν πρέπει να γίνει ούτε πολύ σφιχτή. Την αφήνετε περίπου 30 λεπτά να «ξεκουραστεί». Κρατάτε τη μισή ζύμη για να σχηματίσετε στο τέλος τις λωρίδες ζύμης στο πάνω μέρος της πάστα φλώρας.
Αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη και το πασπαλίζετε με αλεύρι μέχρι να πάει παντού. Στρώνετε τη ζύμη μέχρι να καλύψει όλο το ταψί και από πάνω περιχύνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας (ή γλυκό του κουταλιού όπως βύσσινο). Φτιάχνετε το υπόλοιπο της ζύμης που έχετε κρατήσει μακριές, λεπτές λωρίδες και τις βάζετε προσεκτικά πάνω από τη μαρμελάδα σταυρωτά, ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στη μεσαία και προς τα κάτω θέση του φούρνου σας, για  περίπου 30 λεπτά. Εάν δείτε ότι ροδίζουν οι λωρίδες πριν περάσει η καθορισμένη ώρα, σκεπάστε την πάστα φλώρα με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε μια θέση τη σχάρα της κουζίνας ώστε να ψηθεί καλά και από κάτω. 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr