Μάτια: Μια ευαίσθητη περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας

new_5346759_blog.jpg
Με απαλές κινήσεις, απλώστε την κρέμα ματιών πρωί και βράδυ, με φορά από έξω προς τα μέσα.

H περιοχή γύρω από τα μάτια επηρεάζεται ιδιαίτερα από το πέρασμα του χρόνου, επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου προστατευτικό λιπαρό ιστό. Στο σημείο αυτό, οι μικροσκοπικές ρυτίδες έκφρασης γίνονται έντονες, καθώς το δέρμα αφυδατώνεται. Σε συνδυασμό με τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες που δημιουργούνται από το στρες, την αϋπνία και την κακή διατροφή, το βλέμμα χάνει τη λάμψη του, δείχνει κουρασμένο, άτονο και προδίδει την ηλικία. H ειδική φροντίδα είναι απαραίτητη και μάλιστα από νεαρή ηλικία. Πέραν των γνωστών δραστικών συστατικών κατά της γήρανσης, όπως οι βιταμίνες C και E, οι κρέμες για τα μάτια περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν τις σακούλες, όπως καφεΐνη, κισσό, μεταλλικά στοιχεία, εκχύλισμα ελιάς, ρετινόλη.


Κούρα ανανέωσης

Η νεανική εμφάνιση δεν είναι μόνο θέμα σωστής περιποίησης, αλλά και διατροφής, γυμναστικής και … χαλάρωσης. Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους ειδικούς στις μεθόδους κατά της γήρανσης, με τη σωστή διατροφή μπορεί κανείς να επιβραδύνει το βιολογικό του ρολόι.

Ανάμεσα στις τροφές που φημίζονται για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες είναι η σόγια και το τόφου. Επίσης, το πράσινο τσάι, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων πολυφαινόλης που περιέχει, θεωρείται ένα από τα καλύτερα όπλα κατά της γήρανσης.

Οι σημαντικότερες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C (θα τη βρείτε στα εσπεριδοειδή, τα κεράσια, την πιπεριά κ.α.), η βιταμίνη Ε (πχ μια γεμάτη χούφτα ανάλατοι ηλιόσποροι θα καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σας), καθώς επίσης η β καροτίνη, που μέσα στο σώμα μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (θα την βρείτε στα κόκκινα, κίτρινα και πράσινα λαχανικά και φρούτα).

Άσκηση = Ζωή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όποιος ασκείται τακτικά, μπορεί να καθυστερήσει κατά περίπου 20 χρόνια τη διαδικασία της γήρανσης! Ο λόγος; H γυμναστική αντοχής προμηθεύει το σώμα με πολύ οξυγόνο, γεγονός που αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και του δέρματος. Τρεις φορές την εβδομάδα, από 30 λεπτά τη φορά και θα δείτε τη διαφορά!

Πλήρης χαλάρωση: οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι όποιος δίνει χρόνο στον εαυτό του, ζει περισσότερο. Αυτό μάλιστα έχει αποδειχτεί και επιστημονικά. Με τη χαλάρωση πέφτουν οι τιμές της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, και o μεταβολισμός έρχεται σε ισορροπία. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης για το σώμα και το πνεύμα, όπως η yoga.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr