Κοτόπουλο με πιπεριές

new9_DSC01345.JPG
Υλικά για 4 άτομα

1 κοτόπουλο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
200 ml χυμό ντομάτας
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πράσο
περίπου 300 ml ζωμό λαχανικών
300γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι πάπρικα
λάδι,  αλάτι,  πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και το δυόσμο και ανακατέψτε τα με 1/2 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και 4 κουταλιές λάδι. Αλείψτε το κοτόπουλο μέσα-έξω με το μείγμα, βάλτε το σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά. Κόψτε τις πιπεριές σε λουρίδες και το πράσο σε ροδέλες.
Ρίξτε στο πυρίμαχο το χυμό ντομάτας και 3 κουταλιές λάδι και ψήστε το κοτόπουλο για 30 λεπτά στο φούρνο, γυρίζοντάς το μία φορά. Έπειτα βάλτε τα λαχανικά γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, περιχύστε τα με 200ml ζωμό και ψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το πυρίμαχο, κόψτε το σε μερίδες και βάλτε το σε μια πιατέλα με τα λαχανικά. Ξύστε τον πυθμένα του πυρίμαχου με μια ξύλινα σπάτουλα, βάλτε το στη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι, την πάπρικα και μόλις n σάλτσα πάρει βράση, περιχύστε το κοτόπουλο.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr