Κόκορας κρασάτος με λευκό κρασί

4506069_blog.jpg
Yλικά για 6-8 άτομα
 
1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή σε κονσέρβα)
250γρ κρεμμυδάκια στιφάδου (μικρά και στρογγυλά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση 
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τα κομμάτια του κόκορα. Σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε περίπου ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά, συμπληρώνοντας νεράκι αν χρειαστεί. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
 
Συμβουλή: Αν προτιμάτε το φαγητό κοκκινιστό, προσθέστε μαζί με το σκόρδο και τα μυρωδικά και 2 φλιτζάνια τριμμένη τομάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.  
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr