Σαλάτα με ροκφόρ και ξηρούς καρπούς

salatamerokfor.jpg

Υλικά για 4 άτομα

2 σαλάτες ή 2 μικρά μαρούλια
3-4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
1 πράσινο μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
5 κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 κομμάτι τυρί ροκφόρ σε μέγεθος ενός πακέτου τραπουλόχαρτων


Για τη σος:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι (προτιμήστε από κόκκινο κρασί)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπήστε πρώτα σε ένα ποτηράκι το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο (με ένα μιξεράκι του καφέ) και στη συνέχεια προσθέστε και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα. Πλύνετε καλά τη σαλάτα ή τα φύλλα των μαρουλιών (διαλέξτε τα πιο τρυφερά). Στραγγίστε τα καλά και απλώστε τα σε μια πιατέλα. Σκορπίστε από πάνω τις φέτες του μήλου, το σέλερι, θρυμματίστε με το χέρι σας το ροκφόρ και απλώστε το και τέλος πασπαλίστε με τα καρύδια και το κουκουνάρι. Ραντίστε με τη σος.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr