Γαύρος στο φούρνο με φρέσκια τομάτα και σκόρδο

5478696_blog.jpg
Υλικά (για 4 άτομα)
 
1 κιλό γαύρος
½ κιλό ώριμες τομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση
 
Πλένετε καλά το γαύρο και τον καθαρίζετε τραβώντας το κεφάλι και όλα τα εντόσθια. Περνάτε τις τομάτες από τρίφτη (ή χρησιμοποιήστε μια έτοιμη συσκευασία τομάτας στον τρίφτη). Παίρνετε 1 φλιτζάνι από την τριμμένη τομάτα και τη βάζετε σε ένα μιξεράκι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Αφήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ αυτό το μίγμα με την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε τον γαύρο τακτοποιημένα σε ένα ταψί και περιχύστε με τη σάλτσα τομάτας-σκόρδου. Ψήστε στο φούρνο για 30 ώρα στους 180 βαθμούς.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr