Ρύζι με δενδρολίβανο και κάσιους

ryzicashews.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

  

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2/3 κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κούπα ψιλοκομμένα κάσιους
1 κουταλιά σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1¾ ζωμός κοτόπουλου ή 2 μαγειρικοί κύβοι κοτόπουλου
1 κούπα ρύζι ολικής αλέσεως

 

Εκτέλεση

 

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν προσθέστε το δενδρολίβανο και αφήστε τα συστατικά για ένα λεπτό. Εν συνεχεία προσθέστε τα κάσιους και αφήστε τα για ένα λεπτό.
Βράστε το ρύζι σε στο ζωμό κοτόπουλου ή σε νερό και προσθέστε τους μαγειρικούς κύβους. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο αναμίξτε το με το μείγμα δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείστε το και σαν συνοδευτικό με φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ποσότητα μικρότερη (μισή κούπα).

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες:  290 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Λίπος: 17 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 2 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr