Μπιφτέκια από φακές

new19_5132407a_m.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής 8)

1 κούπα ωμές φακές
2½ κούπες νερό
¼ κούπας γάλα 1,5%
1 κούπα βρώμη
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 ασπράδια αυγού
½ κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2/3 κούπας θρίμματα ψωμιού  σικάλεως
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τις φακές με το νερό για περίπου 30 λεπτά και εν συνεχεία σουρώστε τις για αρκετή ώρα μέχρι να είναι τελείως στεγνές.  Σε ένα μπωλ αναμείξτε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια και το κρεμμύδι. Ψύξτε το μείγμα. Πλάστε το μείγμα και πασπαλίστε τα μπιφτέκια με τα θρίμματα ψωμιού. Ξαναπλάστε τα μπιφτέκια ώστε να γίνουν ομοιογενή. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε τα μπιφτέκια για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  1/8 συνταγής
Θερμίδες:  290 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 7,5 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr