Κανταΐφι κοτόπουλου με βασιλικό

new9_3799896_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής: 4)

200 γρ. φύλλο κανταϊφιού
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2½ κούπες ψιλοκομμένη τομάτα
2 κούπες ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου
¼ κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/6 κούπας θριμματισμένη παρμεζάνα
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

 
Εκτέλεση
 
Βράστε το φύλλο κανταϊφιού σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε την τομάτα, το κοτόπουλο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα συστατικά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Αναμείξτε το φύλλο κανταϊφιού με το μείγμα κοτόπουλου και σερβίρετε με την ψιλοκομμένη παρμεζάνα.
 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
 
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες:  350 kcal
Πρωτεΐνη: 29 γρ.
Υδατάνθρακες: 38,5 γρ.
Λίπος:  10,8 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 3,7 γρ.
 
Πηγή: www.dietstories.gr
 
 Πρόταση του dietup.gr: Αντί να βράσετε, μπορείτε να ραντίσετε το φύλλο του κανταϊφιού με λίγο ελαιόλαδο και να το ψήσετε στο φούρνο! Προσοχή όμως στην ποσότητα του ελαίολάδου που θα χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε να κρατήσετε τις θερμίδες της συνταγής σε χαμηλά επίπεδα.