Γλυκό ανανά

new33_pineapplecake.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής 15)

1 κούπα μαργαρίνη
1½ κούπες καστανή ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
4 ασπράδια αυγού
9 φέτες ψωμί σικάλεως θριμματισμένες
1 κονσέρβα ανανά (χωρίς το ζωμό)
1/3 κούπας τριμμένο τυρί Gouda χαμηλό σε λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στο 180°C. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη. Εν συνεχεία αναμείξτε με μίξερ και τα αυγά και τα ασπράδια αυγών με τη μαργαρίνη και την καστανή ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές ρίξτε τον ανανά και το θριμματισμένο ψωμί. Βάλτε το μείγμα σε ταψί και αφήστε το στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα:  1/15  συνταγής  
Θερμίδες:  231 kcal
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Λίπος: 8,6 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 1,9 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr