Αστακομακαρονάδα (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new17_tn_8323408_m.jpg

Υλικά

 

¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια

¼ φλιτζανιού χυμός ντομάτας

40γρ αστακός

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

κρεμμυδάκι, μαϊντανός

  

Εκτέλεση

 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον αστακό, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμος. Τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλλά κρατάμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται επιπλέον, και βράζουμε τα μακαρόνια, έτσι ώστε να πάρουν γεύση από τον αστακό! Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, κρατώντας και πάλι ½ φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν (που έχει και το ζωμό από τον αστακό). Μετρούμε ¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και τον αστακό κομμένο σε μπουκίτσες και τσιγαρίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και  τον αστακό και μπαχαρικά της αρεσκείας μας, και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια για να ξαναζεσταθούν και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό.