Χρήσιμες συμβουλές για το νυφικό μακιγιάζ

Το κυριότερο μέλημα της μέλλουσας νύφης μετά το νυφικό είναι σίγουρα το μακιγιάζ. Ένα πολύ όμορφο νυφικό είναι μόνο η αρχή αλλά δεν αρκεί για να εντυπωσιάσει. Η ομορφιά της νύφης είναι σίγουρα αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Για το λόγο αυτό μόλις κατοχυρώσετε την ημερομηνία γάμου ξεκινήστε να ψάχνετε για μακιγιέρ, πριν ακόμα αρχίσετε τον ποδαρόδρομο για το νυφικό. Και μπορεί να ακούγεται υπερβολή άλλα οι καταξιωμένοι μακιγιέρ του χώρου έχουν κλείσει ραντεβού για νυφικά μακιγιάζ ακόμα και ένα χρόνο πριν την τελετή.

 

Πριν αποφασίσετε ότι αυτός θα είναι ο μακιγιέρ της μεγάλης μέρας κάντε δοκιμαστικά μακιγιάζ με μερικούς διαφορετικούς μακιγιέρ. Καλό θα είναι να κάνετε δοκιμαστικό μακιγιάζ και με το χτένισμα που θα έχετε εκείνη την μέρα αλλά και με το νυφικό.

 

Ακόμη φροντίστε να αφήσετε τον επαγγελματία μακιγιέρ να πάρει πρωτοβουλία και να δημιουργήσει πάνω στο πρόσωπο σας. Σίγουρα αυτός γνωρίζει περισσότερα από εσάς, ενώ παράλληλα με τις συμβουλές του μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πράγματα για το προσωπικό σας μακιγιάζ τα οποία θα χρησιμοποιήσετε και μετέπειτα. Παράλληλα, εάν δείτε κάποιο μακιγιάζ που σας αρέσει σε κάποιο περιοδικό κόψτε την σελίδα και δείξτε το στον μακιγιέρ. Αυτός σίγουρα θα μπορέσει να το αποτυπώσει στο πρόσωπό σας και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σας. Έτσι θα διαπιστώσετε εάν σας ταιριάζει και στη συνέχεια να αποφασίσετε εάν θα είναι αυτό το μακιγιάζ της μεγάλης βραδιάς.

 

Τέλος φροντίστε αυτό που θα επιλέξετε να είναι αρμονικό με το πρόσωπο σας. Σκοπός δεν είναι να αλλάξετε μορφή και να μην σας αναγνωρίζουν οι καλεσμένοι και πολύ περισσότερο ο γαμπρός, αλλά να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά και την ομορφιά σας.

 

 

Νυφικό μακιγιάζ 2009

 

Οι κυρίαρχες τάσεις για το φετινό νυφικό μακιγιάζ είναι τέσσερις και σας παρουσιάζονται παρακάτω για να είστε ενημερωμένες πριν ακόμα ξεκινήσετε τις πρόβες!

1. Φυσικό μακιγιάζ

Έχει καθιερωθεί πλέον σαν το all time μακιγιάζ και τείνει να γίνει κλασσικό αφού το συναντάμε σχεδόν σε κάθε σεζόν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τάσεις καλοκαιριού! Το φυσικό μακιγιάζ προτείνεται  τουλάχιστον για μια δοκιμαστική πρόβα εφόσον σας κάνει να λάμπετε με ένα ιδιαίτερο και κυρίως φυσικό τρόπο. Ιδιαίτερες νύφες που δεν θέλουν να υπερβάλουν αλλά παράλληλα διατηρούν την νεανική φρεσκάδα και την ομορφιά τους το προτιμούν. Το συγκεκριμένο μακιγιάζ αποτελείται από γήινα παλ χρώματα, και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε σομόν και ροδαλά ρουζ.

2. Λαμπερό χρυσό

Το μακιγιάζ αυτό προτείνεται κυρίως για το καλοκαίρι όπου το δέρμα θα είναι μαυρισμένο και θα αναδεικνύεται έτσι η λάμψη του χρυσού με ένα ιδιαίτερο και συγχρόνως μυστήριο τρόπο. Το μακιγιάζ αυτό συνδυάζει εκτός από το χρυσό, μπρονζέ ρουζ και χρωματισμούς σε καστανούς τόνους.

3. Μωβ του μυστηρίου

Αν και έρχεται σε αντίθεση με το ρομαντικό στυλ και αέρα που μπορεί να αποπνέει το νυφικό σας, ωστόσο το μωβ, στην κατάλληλη απόχρωση για να ταιριάζει με το πρόσωπο σας, μπορεί να αποδειχθεί το ιδανικό μακιγιάζ για τη μεγάλη μέρα.. Προσέξτε ωστόσο να διαλέξετε ένα μωβ που να δένει αρμονικά τόσο με τα χρώματα σας όσο και με το νυφικό σας. Η μωβ σκιά συνήθως συνδυάζεται με ρουζ τερακότα και κραγιόν σε τόνους ροζ ή μπεζ.

4. Γήινες αποχρώσεις

Αποτελεί το μακιγιάζ που επιλέγουν οι περισσότερες νύφες και ταιριάζει, συνήθως, με  τις απαραίτητες κάθε φορά προσαρμογές, στα περισσότερα πρόσωπα. Τα χρώματα της  γης συνδυάζονται αρμονικά με νυφικά που έχουν ρομαντικό στυλ και έχουν τη δύναμη να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να προκαλούν! Ωστόσο αφήστε τον επαγγελματία μακιγιέρ να «δημιουργήσει» καθότι το μακιγιάζ αυτό μπορεί να είναι «ήσυχο» αλλά πρέπει σε ορισμένες γωνίες να είναι πιο έντονο προκειμένου να κάνει την διαφορά αλλά κυρίως να σας αναδεικνύει στις φωτογραφίες!

Όποιες όμως και αν είναι οι τάσεις του φετινού νυφικού μακιγιάζ εσείς μην μπερδεύεστε! Το μυστικό είναι να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και αναδεικνύει την λάμψη, τη δροσιά και την ομορφιά σας. Και στη συνέχεια απλά όλοι θα μιλάνε για σας!!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr