Νυφικό: και τώρα ποιο να διαλέξω;

Είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό ρούχο που θα φορέσει μια γυναίκα στη ζωή της αφού σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα ζωή. Το λευκό του χρώμα δημιουργεί τους καλύτερους οιωνούς και αντικατοπτρίζει την καθαρότητα και την αγνότητα με την οποία ξεκινάει μια νέα ζωή και επισφραγίζει τα συναισθήματα και την αγάπη μιας σχέσης.

Η νύφη είναι δίχως αμφιβολία η πρωταγωνίστρια της ημέρας. Η διαδικασία για την επιλογή του νυφικού ξεκινάει μήνες πριν την τελετή και αποτελεί ίσως το ομορφότερο κομμάτι των διαδικασιών του γάμου για μια νύφη. Κάθε νύφη ψάχνει το φόρεμα που θα αναδεικνύει τα σωματικά της χαρίσματα ή θα κρύβει ενδεχομένως μικρές ατέλειες, ώστε να μπορεί να κινείται άνετα και με αυτοπεποίθηση, εντυπωσιάζοντας το μέλλοντα σύζυγό της αλλά και όλους τους καλεσμένους.

Τα νυφικά του φετινού καλοκαιριού έχουν χρώμα. Εάν τολμάτε επιλέξτε νυφικά με πινελιές από έγχρωμο ύφασμα το οποίο έχει προστεθεί σε ένα κατά τ’ άλλα παραδοσιακό λευκό ή κρεμ φόρεμα και το έχουν κάνει ξεχωριστό. Ακόμη τα νυφικά φέτος θα δώσουν θέμα σε όλο το γάμο, το οποίο θα επαναλαμβάνετε στον στολισμό της εκκλησίας, στην ανθοδέσμη, στον στολισμό του χώρου δεξίωσης, στις μπομπονιέρες κλπ. Σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση και την ενίσχυση του θέματος είναι τα χρώματα αλλά και τα αξεσουάρ. Τα πιο δημοφιλή χρώματα για την εποχή είναι το λιλά, το ροζ, το μπλε και το κίτρινο. Συνήθως , οι νύφες επιλέγουν το νυφικό να έχει χρώμα στο μπούστο ή στη φούστα ενώ το άλλο μισό του νυφικού παραμένει στο κλασσικό λευκό ή κρεμ.

Η απόλυτη τάση για το φετινό καλοκαίρι είναι νυφικά σε απλές και λιτές γραμμές. Τα περισσότερα νυφικά ακολουθούν Α γραμμή με μια μικρή διαφοροποίηση στο άνοιγμα. Η γραμμή Α εμφανίζεται χωρίς φουρό με στενό κόψιμο. Επίσης υπάρχει η Α γραμμή που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή και τέλος αυτή που είναι κλος, Και οι δύο γραμμές φοριούνται με φουρό, το οποίο χρησιμοποιείτε όχι για να προσθέσει όγκο, αλλά για να διευκολύνει τη νύφη στις κινήσεις και στο περπάτημα.

Η Α γραμμή κολακεύει το σώμα και τονίζει τη μέση σας ενώ εάν έχετε περιφέρεια την καλύπτει. Το προτιμότερο για νύφες με περιφέρεια είναι ένα νυφικό σε γραμμή Α το οποίο έχει παράλληλα και ένα εντυπωσιακό μπούστο, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Αντίθετα, αν τα παραπανίσια κιλά συγκεντρώνονται στο επάνω μέρος του σώματός σας, αποφύγετε το πλουμιστό μπούστο και προτιμήστε φούστα με κέντημα ή με κάποιο ασυνήθιστο σχέδιο, ώστε τα βλέμματα να φεύγουν από το «προβληματικό» σας σημείο.

Τα νυφικά φέτος, λόγω της λιτής τους γραμμής συνδυάζονται με φαντεζί αξεσουάρ, όπως ένα δαντελένιο πέπλο, τσιμπιδάκια με στρας και λουλούδια ή ακόμη με ένα ξεχωριστό κόσμημα στο χέρι, από το δάκτυλο μέχρι το μπράτσο.

Επίσης φέτος το καλοκαίρι η τάση μας οδηγεί σε μίνι νυφικά τα οποία ξεφεύγουν μεν από το κλασσικό ρομαντικό φόρεμα της πριγκίπισσας αλλά προσδίδουν στη νύφη μια έξτρα τσαχπινιά. Παράλληλα δίνουν άνεση κινήσεων και επιτρέπουν στη νύφη να διασκεδάσει χωρίς να σκέφτεται την ουρά του νυφικού ή το φουρό του.

Μια ακόμα τάση που επικρατεί φέτος στα νυφικά είναι ο στολισμός τους με λουλούδια. Οι σχεδιαστές νυφικών προσθέτουν ροζέτες στο μπούστο έτσι ώστε να τραβάνε τα βλέμματα στο στήθος, στη γραμμή του λαιμού ή στους ώμους. Τα νυφικά αυτά προτείνονται κυρίως για μια επίσημη τελετή στην εκκλησία ή για έναν γάμο στην παραλία.

Επίσης πολλά είναι τα νυφικά που αποκαλύπτουν τον ένα ώμο, τονίζοντας έτσι τα χέρια και τον λαιμό. Τέλος, αρκετά είναι τα κυματοειδή νυφικά και τα νυφικά σε επίπεδα τα οποία εμφανίζονται σε διάφορα υφάσματα όπως μεταξένια οργάντζα, τούλι με τσαλάκωμα ή φτερά και σιφόν και προσδίδουν ρομαντισμό και φαντασία!

Όσον αφορά τα υφάσματα προτιμήστε οργαντίνα ή ταφτά που θα κάνει το φόρεμα σας ξεχωριστό και θα δώσει αρχοντική διάθεση. Το τούλι μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα επιλογή αλλά προτιμήσετε το μόνο όταν το νυφικό σας έχει απλή γραμμή. Αποφύγετε το σατέν, γιατί μπορεί να δείχνει το νυφικό σας φτηνό. Το καλοκαίρι επίσης, αν θέλετε να κάνετε την διαφορά μπορείτε να επιλέξετε το λινό ύφασμα και της γάζες που είναι πλέον στη μόδα. Το λινό, θα δείχνει εντυπωσιακό όταν χρησιμοποιηθούν πολλά φύλλα, και επίσης σαν ύφασμα επιτρέπει την δημιουργία εντυπωσιακών κοψιμάτων.

Οι τάσεις λοιπόν φέτος καλοκαίρι είναι πολλές και οι επιλογές για τις μέλλουσες νύφες ποικίλες. Βρείτε χρόνο, οπλιστείτε με την αντίστοιχη διάθεση και αρχίστε να δοκιμάζετε!!!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr