Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…

Μόλις ανακοινώνεται η πολυπόθυτη ημερομηνία όλοι αρχίζουν και ρωτάνε πως θα είναι η νύφη, πως είναι το νυφικό, τα μαλλιά ,το μακιγιάζ, τα λουλούδια, οι μπομπονιέρες κτλ. κτλ. και για τον έρημο τον γαμπρό δεν ενδιαφέρεται κανείς. Τελευταίος και καταϊδρωμένος!!! Ξεχνούν όμως όλοι πως χωρίς αυτόν γάμος γιοκ!! Για το λόγο αυτό εμείς σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές έτσι ώστε να είστε και εσείς εντυπωσιακός την μέρα εκείνη και να μην μιλάνε όλοι για τη νύφη αλλά για το ζευγάρι!

1.      Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε πιστά τις τάσεις της μόδας. Φροντίστε το ρούχο να σας ταιριάζει και να αναδεικνύει την αρρενωπότητα σας.

2.      Ξεκινήστε να ψάχνετε 2 μήνες περίπου πριν το μυστήριο. Πάρτε μαζί σας κάποιο φίλο, την αδερφή ή ακόμα και τη μητέρα σας (χμμμ…αυτό ξανασκεφτείτε το!!!). Μια δεύτερη γνώμη πάντα είναι καλή, ιδίως όταν προέρχεται από γυναικείο μάτι. Ωστόσο η τελική επιλογή πρέπει να είναι μόνο δική σας.

3.      Φροντίστε το κουστούμι που θα επιλέξετε να είναι κάποιου επώνυμου οίκου γιατί αυτοί μπορούν σίγουρα να σας εγγυηθούν για την καλή ραφή και κυρίως για την ποιότητα του υφάσματος. Εξάλλου, ο γαμπρός δεν έχει και πολλές επιλογές να εντυπωσιάσει, επομένως η ποιότητα πρέπει να είναι το ατού σας! Εάν πάλι επιθυμείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο ράφτη φροντίστε να έχετε τσεκάρει πρώτα τη δουλειά του και να διαλέξετε εσείς το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσει.

 

Τα χρώματα που επικρατούν στα γαμπριάτικα κουστούμια εκτός από το κλασσικό διαχρονικό μαύρο είναι το ανθρακί, το γκρι, το γαλάζιο, το ασημί (ναι, ναι! τολμήστε κι εσείς λιγάκι!) και το εκρού. Στα κουστούμια αυτά υπάρχουν υπέροχα πουκάμισα να συνδυάσετε. Ειδικά το ανθρακί και το γκρι συνδυάζονται υπέροχα με λιλά, μωβ και σκούρο πράσινο. Ωστόσο ποτέ δεν θα χάσετε επιλέγοντας ένα λευκό πουκάμισο και μια φίνα μεταξένια γραβάτα που θα κάνει την διαφορά. Για έξτρα στυλ μπορείτε να φορέσετε μανικετόκουμπα (πολύ αριστοκρατική επιλογή!!!) τα οποία και θα ταιριάξετε με την γραβάτα.

 

Παράλληλα, στην επιλογή του κουστουμιού πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο σωματότυπος. Αν για παράδειγμα δεν είστε το πρώτο μπόι και έχετε μερικά κιλάκια παραπάνω προτιμείστε ένα μονόκουμπο σακάκι με βάτες και παντελόνι αρκετά μακρύ με ρεβέρ. Οι βάτες και τα παντελόνια σε αρκετό μήκος έχουν την ιδιότητα να ψηλώνουν και να αδυνατίζουν. Στους κοντούς αλλά αδύνατους ταιριάζουν τα σταυρωτά ή μονόκουμπα σακάκια και τα παντελόνια με διπλή πιέτα ή ρεβέρ.  Τα κουστούμια με λεπτές και μακριές ρίγες θα σας κάνουν να φαίνεστε ψηλότερος. Από την άλλη, οι ψηλοί και λεπτοί μπορούν να φορέσουν σχεδόν οτιδήποτε. Ιδιαίτερα τους κολακεύουν τα σταυρωτά σακάκια και τα παντελόνια χωρίς πιέτες και ρεβέρ.

 

ΤΙΡ! Το παντελόνι έχει το σωστό μήκος όταν το στρίφωμα του ακουμπά στα κορδόνια των παπουτσιών. Το πολύ μακρύ παντελόνι είναι εξίσου αστείο με το πολύ κοντό, οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό! Όσο για το μήκος του σακακιού, σε στάση προσοχής το στρίφωμα θα πρέπει να αγγίζει  ελαφρά  τον αντίχειρα . Επίσης η μανσέτα θα πρέπει να είναι ένα πόντο μακρύτερη από το μανίκι του σακακιού.

 

Εάν επιθυμείτε να φορέσετε γιλέκο φροντίστε να είναι του κουστουμιού και όχι κάποιο διαφορετικό χρώμα ή ύφασμα. Το ίδιο βέβαια ισχύει για το παντελόνι και το σακάκι. Αν δεν θέλετε να φορέσετε γραβάτα… απλά κάντε το (ειδικά αν είστε νεός)! Ο γαμπρός πλέον έχει πιο χαλαρό στυλ και αφήνει το κουμπί του γιακά του πουκαμίσου ανοικτό. Το στυλ αυτό του δίνει αέρα είναι πιο νεανικό, αρρενωπό και μοντέρνο.

 

Αυτά για το κουστουμάκι σας! Όσον αφορά τη διάθεσή σας: Για κρέμασμα πάτε…αλλά προσπαθήστε να το ευχαριστηθείτε! Δεν είναι και το τέλος του κόσμου!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr