Παπαλαζάρου Αναστάσιος MSc

cvphoto_Papalazarou-ss.jpg

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Επιστημονικός Διευθυντής nutrimed

apapalazarou@nutrimed.gr

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου γεννήθηκε στη Δράμα το 1969. Είναι απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το 1993-94 σπούδασε στο King’s College του πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην κατεύθυνση Human Nutrition. Το 2001-2003 απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αθλητική Διατροφή από Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας με θέμα την επίδραση ενός μοντέλου τροποποίησης συμπεριφοράς σε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία.

Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 1991 και είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει κληθεί και ως ομιλητής σε πολλά από αυτά. Το προσωπικό του ενδιαφέρον τόσο ερευνητικά όσο και επαγγελματικά επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και είναι από τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την επίδραση της τροποποίησης συμπεριφοράς (Behavior modification) στην απώλεια βάρους.

Διατηρεί το γραφείο του στο Κολωνάκι από το 1995 και παράλληλα είναι ο ιδρυτής των διαιτολογικών γραφείων nutrimed την ίδια χρονιά. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα διατροφής. Ήταν συμπαρουσιαστής της πρώτης τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα Διατροφή (Se forma), ενώ αυτή τη στιγμή είναι τακτικός συνεργάτης πρωινής εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Είναι συγγραφές των βιβλίων

1. «Χωρίς Δίαιτα» (εκδόσεις Παπαζήση 2005) που πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα που πραγματεύεται τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς με σκοπό την αλλαγή του τρόπου σκέψης για το φαγητό και τον έλεγχο του βάρους και

2. «Ματ στην παχυσαρκία με 5 κινήσεις» (εκδόσεις Ιων 2008)

και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του βιβλίου

Αρχές Κλινικής Διατροφής και Διατροφικής Θεραπευτικής, Μ. Χουρδάκης-Δ. Κούβελας, Εκδόσεις Ροτόντα, 2007.