Μοσχαράκι Προκάδο

new10_5839140_blog.jpg
Υλικά (4 άτομα)
 
1 κιλό μοσχάρι σε φέτες περασμένο στη μηχανή του σνίτσελ
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, γαρίφαλο τριμμένο και κανέλα

 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύω σε ένα σκεύος λίγο ελαιόλαδο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω το κρέας και ρίχνω επίσης λίγο γαρίφαλο και κανέλα.  Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του μαϊντανού πάνω στο κρέας και ρίχνω από πάνω το τριμμένο τυρί. Τυλίγω τις φέτες κρέατος σε ρολά και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα. Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω ελάχιστα τα ρολά γύρω-γύρω.
Σε μια κατσαρόλα που έχω ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο μεταφέρω τα ρολά και συνεχίζω το μαγείρεμα. Προσθέτω το κρεμμύδι, κανέλλα, γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και 1 κουταλάκι ζάχαρη και χαμηλώνω θερμοκρασία. Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρω αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες. Συνοδεύω με πουρέ.

 Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr