Καρμπονάρα ελαφριά και γρήγορη

new9_780104_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα

 

300γρ πέννες (ολικής ή μη)

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

1 μέτρια σκελίδα σκόρδο

10 φύλλα σπανάκι με το κοτσάνι

10 φέτες καπνιστή γαλόπουλα

1 κονσέρβα μανιτάρια (μικρή ή μεγάλη ανάλογα με την όρεξη σας)

2 1/2 κρέμες γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (μικρές συσκευασίες)

Παρμεζάνα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας – δοκιμάστε κάποιο με χαμηλά λιπαρά)

Αλάτι , πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Μέσα στην κατσαρόλα μας (ρίχνουμε και αλατάκι) βράζουμε τις πέννες “αλντεντε”. Όταν βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε.

Καθαρίζουμε το σκόρδο το κόβουμε στην μέση. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε και την γαλόπουλα. Ανοίγουμε και τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη μαργαρίνη. Αφού λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και για ένα λεπτό το τσιγαρίζουμε (ίσα ίσα να πάρει την μυρωδιά όχι όμως να μαυρίσει).

Με ένα πιρουνάκι βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το σπανάκι έως ότου λιώσει.

Κατόπιν ρίχνουμε την γαλόπουλα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε και την κρεμά γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα μας στην χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (να φουσκώσει καλά).

Έπειτα ρίχνουμε λίγες λίγες τις πέννες μας και ανακατεύουμε. Όταν ρίξουμε όλες τις πέννες σβήνουμε το μάτι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα τις πέννες και έτσι ζεστές-ζεστές τις πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα 

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή της την Λένα από την Χαλκίδα