cvphoto_Bellou-s.jpg

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Επιστημονικός Συνέργάτης Nutrimed

ebellou@nutrimed.gr

Η Έλενα Μπέλλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1984. Έχει πτυχίο του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2006). Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με την επίδραση της αλλαγής της διαιτητικής συμπεριφοράς στην απώλεια βάρους.(2005-2006).

Στο χρονικό διάστημα 2006-2007 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων αγωγής υγείας του Εργαστηρίου Διατροφής-Κλινικής Διαιτολογίας και συγκεκριμένα στα εξής: 1) «Διαχρονική αξιολόγηση φοιτητών Χαροκοπείου πανεπιστημίου», 2) «Αρχιμήδης: Προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και της δημόσιας υγείας, με την εφαρμογή Προγράμματος περιβαλλοντικής και διατροφικής αγωγής», 3) «Helena: Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence», 4) «Επέκταση για 6 μήνες και αξιολόγηση προγράμματος διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για χρόνια νοσήματα» και 5) «Αξιολόγηση δεικτών και συμπεριφορών υγείας μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη διαμόρφωση συστάσεων σε θέματα αγωγής και προαγωγής υγείας». Παράλληλα ασχολήθηκε με την συγγραφή επιστημονικών ανακοινώσεων.

Σήμερα, πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της με θέμα «Διατροφή και Άσκηση» του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.