Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι και φυστίκια Αιγίνης

new9_5097383_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
 
250γρ. ζυμαρικά
Για τη σάλτσα
½ κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουτ. καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ φλιτζ. λευκό κρασί

 
Εκτέλεση
 
Βραζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις πριτιμήσεις σας. Παράλληλα βράζετε τα φυστίκια για 2-3 λεπτά και αφού τα βάλετε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα χονδροκόβετε. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φώτιά και προσθέτετε τα φυστίκια. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
 
 Διαιτολόγος – Διατροφολόγος