Σπανάκι (σουφλέ) στον φούρνο

new11_spanaki.jpg

Υλικά για 5-6 μερίδες

 

½ κιλό σπανάκι

400 γραμ. Κεφαλοτύρι τριμμένο

7 αυγά

7 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

5 βραστές πατάτες

Βούτυρο και λάδι

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις απλώνουμε στο ταψί αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε το σπανάκι, τα αυγά και το τυρί, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο τυρί για να πασπαλίσουμε από πάνω. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

 

Ζαφειράκη Αγγελική

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος