Χταποδοκεφτέδες Παριανοί

new10_6203876_blog.jpg
Υλικά για 5-6 άτομα
 

1 χταπόδι (περίπου1 κιλό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζ. του καφέ δυόσμο
1 αβγό
αλεύρι όσο τραβήξει
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
 
 Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλάδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε το μίγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει κρούστα. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστούς, πάνω σε φύλλα μαρουλιού.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr