Αυγουλένια καλαθάκια

Υλικά για 8 άτομα

 

8 αυγά καλά βρασμένα (σφιχτά)

2 φλιτζ. μαγιονέζα

2 κουτ. σούπας κάπαρη

3 βρασμένα καρότα πολύ ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας άνηθο

20 ελιές μαύρες και μια κόκκινη πιπεριά για τη διακόσμηση

πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Παίρνουμε την κάπαρη την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Τη ρίχνουμε μετά σε ένα μπολ (κρατάμε μερικές ολόκληρες για τη διακόσμηση).

Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και τα πολύ ψιλοκομμένα καρότα. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. Καθαρίζουμε τα αυγά από το τσόφλι τους και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους τους οποίους ανακατεύουμε μαζί με το υπόλοιπο μίγμα.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε με το μίγμα τα κομμένα αυγά.

Διακοσμούμε με την κάπαρη και τις ελιές. Στο τέλος βάζουμε στο πάνω μέρος του αυγού ένα χερούλι κόκκινης πιπεριάς για να μοιάζει με καλαθάκι!

 

Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες και χοληστερόλη επιλέξτε light μαγιονέζα και μην προσθέσετε όλους τους κρόκους των αυγών στο μίγμα.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr