Χοιρινό μπούτι με δεντρολίβανο

new11_6161477_s.jpg

Υλικά για 2 μερίδες

 

½ κιλό χοιρινό μπούτι

πιπέρι 

2 κτ.σ λάδι 

χυμός 1 λεμονιού

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο 

1 ματσάκι μαϊντανός 

½ κρασοπότηρο άσπρο κρασί 

2 μέτριες πατάτας

 

Εκτέλεση

 

Πλένετε, κόβετε, πιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε μια λεκάνη.

Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με τα φυλλαράκια δεντρολίβανου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο, το λάδι και περιχύνετε το κρέας.

Αφήστε το κρέας μέσα στη μαρινάτα για 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πάει παντού.

Μετά από 2 ώρες …

Με ένα πιρούνι πάρτε το κρέας και βάλτε το σε αντικολλητικό πιρέξ.

Πλύντε , κόψτε τις πατάτες στα 4 και βάλτε τις στο ταψί.

Στην μαρινάτα που έχει μείνει στη λεκάνη προσθέστε το κρασί και ½ ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Με το μείγμα αυτό περιχύστε το κρέας με τις πατάτες.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Ανεβάστε στους 200 βαθμούς και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα.

 

Ανδρουλάκη Καλλιόπη

Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης