Μελιτζάνες γεμιστές στο φούρνο

new10_5227291_blog.jpg

Υλικά

 

4 μελιτζάνες

200 γραμ. ανθότυρο

 4 ντομάτες ώριμες

5-6 ελιές

4-5 σκελίδες σκόρδου

βασιλικός

αλάτι, πιπέρι

4 κουτ σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος τις περνάμε με ελαιόλαδο (με πινέλο) και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα ή μέχρι η ψίχα τους να ψηθεί.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο ανοίγουμε την μαλακή ψίχα σε δύο τρία μέρη και βάζουμε κομμάτια από ντομάτες, ελιές, σκόρδο και τυρί.

Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με βασιλικό και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Σερβίρεται και κρύο είναι θαυμάσιος μεζές.

 

Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος

Κλινικός Διαιτολόγος – Βιολόγος

www.dimosthenopoulos.gr