Υλικά
Πράσα 1 1/2 κιλό
Καρότα 2 κομμένα ροδέλες
Σέλινο 2 – 3 κλωνάρια κομμένα
Ρύζι Καρολίνα 1 φλυτζάνι του καφέ
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι
Κύβος λαχανικών 1 τεμ
Υλικά
Πράσα 1 1/2 κιλό
Καρότα 2 κομμένα ροδέλες
Σέλινο 2 – 3 κλωνάρια κομμένα
Ρύζι Καρολίνα 1 φλυτζάνι του καφέ
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι
Κύβος λαχανικών 1 τεμ
Υλικά
Μελιτζάνες μεγάλες 7 τεμ φλάσκες
Πατάτες μεγάλες 6 τεμ κομμένες ροδέλες
Κιμάς μοσχαρίσιος 800 γρ
Κρεμμύδια 2 τεμ ψιλοκομμένα
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Ντοματάκι κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Πολτός ντομάτας 1 κουταλιά σούπας
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι – πιπέρι
Νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά
Κοτόπουλο 1 κομμένο στα δύο
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
Καρότα 3 κομμένα
Πατάτες 3 ολόκληρες
Πράσα 2 κομμένα
Σέλινο 4 φύλλα
Κριθαράκι 1 φλυτζάνι καφέ
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά
Φαρίνα 10 κουταλιές της σούπας
Μήλα 10 τεμ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Βανίλιες σε σκόνη 2 τεμ.
Βούτυρο 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Μαρμελάδα βερύκοκο 5 κουταλιές της σούπας (ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας)
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ
Ξύσμα λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας
Κουβερτούρα 125 γρ.
Ασπράδια αυγών από 2 αυγά
Αλάτι 1 πρέζα
Υλικά
Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 4 τεμ.
Κοτόπουλο φιλέτο 1 κιλό
Φύλλα σφολιάτας 3 φύλλα
Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότα 2 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πράσα 1 τεμ.
Μπέικον 4 τεμ. προαιρετικά
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ. μέτριο
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ.
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Ανθότυρο 300 γρ.
Κεφαλογραβιέρα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη
Κολοκυθάκια 3 τεμ.
Κρόκους αυγών 2 κρόκους
Σουσάμι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ περίπου
Ηλιέλαιο 2 φλυτζάνια τσαγιού
Μπύρα 1 φλυτζάνι
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του
Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Υλικά
Κοτόπουλο 1 τεμ κομμένο σε μερίδες
Κριθαράκι 200 γρ
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτα κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
Καρότο 1 τριμμένο
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Κύβος κότας 1 τεμ
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη 1 πρέζα
Νερό όσο χρειαστεί
Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ.
Κιμάς αρνίσιος 300 γρ.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ.
Αλάτι-πιπέρι
Ντοματάκι ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μοσχοκάρυδο 2 -3 κόκκους
Κεφαλογραβιέρα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Καπνιστό τυρί 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Χειροποίητο φύλλο βλ αντίστοιχη συνταγή ή 1 πακέτο αγοραστά
Βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Κουνέλι ή λαγός 1 τεμ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 500 γρ.
Μαρούλια φρέσκα 2 τεμ.
Άνιθο 1 ματσάκι
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Σέλινο 1 κλωνάρι
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό για βράσιμο
Υλικά
Ρύζι για πιλάφι 1 ποτήρι νερού
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Κύβο λαχανικών 1
Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού
Καρότα 3 τεμ καθαρισμένα
Αρακά 1 φλυτζάνι τσαγιού
Καλαμπόκι 1 φλυτζάνι τσαγιού
Στήθος κοτόπουλο 1 μεγάλο
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι