Συνταγές - dietup.gr - Page 155

images_1372017_2_Λικέρ-πορτοκάλι.jpg

Υλικά

    Πορτοκάλια 4    
    Κονιάκ 1 λίτρο    
    Μανταρίνι 1    
    Ξύλο κανέλας 3    
    Γαρύφαλλα 4    
    Ζάχαρη 4 φλυτζάνια τσαγιού    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    

images_1372017_2_Γαυροκεφτεδάκια.jpg

Υλικά

    Γαύρος 1 κιλό    
    Αυγό 1    
    Φρέσκα κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μαϊντανός
    Φρέσκος δυόσμος
    Αλάτι – πιπέρι
    Ντομάτα 1 κομμένη σε κυβάκια    
    Σκόρδο 1 σκελίδα    

images_1372017_2_gigantes-sto-fourno.jpg

Υλικά

    Γίγαντες 500 γρ    
    Καρότα 3
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα κομμένα καρέ    
    Σκόρδο 5 σκελίδες κομμένες    
    Σέλινο ψιλοκομμένο    
    Μαϊντανός ψιλοκομμένος    
    Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες και 2 σε ροδέλες    
    Ελαιόλαδο 1 κούπα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ζάχαρη λίγη στην άκρη του κουταλιού    

images_1372017_2_amigdalota.jpg

Υλικά

    Αμυγδαλόψιχα 6 φλυτζάνια τριμμένη    
    Αυγά 4 (τα ασπράδια μόνο)    
    Ζάχαρη 2 φλυτζάνια    
    Φρυγανιά 1 φλυτζάνι τριμμένη    
    Ανθόνερο
    Ζάχαρη άχνη

images_1372017_1487288660266.jpg

Τα οστά μας είναι ζωντανοί ιστοί. Η μάζα τους αυξάνεται σημαντικά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και μετέπειτα, μέχρι την ηλικία των 50 περίπου ετών, παραμένει σταθερή.