Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια

images_1372017_2_fileto-kotopoulo-me-manitaria-kai-kari.jpg

Υλικά

    Φιλέτο κοτόπουλο 600 γρ    
    Μανιτάρια 1-2 κουτιά    
    Κρέμα γάλακτος 250 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι
    Κάρυ λίγο    
    Μουστάρδα προαιρετικό    
    Σκόρδο προαιρετικό  

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε πιο μικρά φιλετάκια , τα αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και λίγο κάρυ ίσα – ίσα να δώσει γεύση , τα περιχύνουμε με λάδι και τα αφήνουμε 1 ώρα να μαριναριστούν σε ένα μπώλ ή πιατέλα. Στην συνέχεια τα ψήνουμε σε ειδικό τηγάνι ή σε απλό αντικολλητικό μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε τα μανιτάρια κομμένα (αν είναι φρέσκα ακόμα καλύτερα) , λίγο λάδι , σκόρδο χονδροκομμένο (αν θέλουμε) και τα σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε και μία κουταλιά μουστάρδα , την κρέμα γάλακτος , αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε μέσα τα φιλετάκια μας μέχρι να πήξει η σάλτσα ανάλογα με τα γούστα. Σερβίρεται ζεστό και μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή πατάτες.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/