Υλικά
Γιαούρτι στραγγιστό 2 ποτήρια νερού
Νερό 2 ποτήρια κρύο
Αλάτι όσο θέλουμε
Δυόσμο προαιρετικά
Υλικά
Γιαούρτι στραγγιστό 2 ποτήρια νερού
Νερό 2 ποτήρια κρύο
Αλάτι όσο θέλουμε
Δυόσμο προαιρετικά
Υλικά
Φράουλες 500 γρ
Merenta όσο χρειαστεί ελαφρώς λιωμένη
Ρούμι 1/2 ποτήρι
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 3
Κεράσια 500 γρ αφαιρούμε τα κουκούτσια
Ζάχαρη 70 γρ
Αμύγδαλα τριμμένα 150 γρ
Λικέρ amareto 2 κουταλιές της σούπας
Φαρίνα 70 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Γάλα 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Υλικά
Γάλα 1 1/2 λίτρο
Ζάχαρη 50 γρ
Κορν φλαουρ 130 γρ
Ροδόνερο 2 κουταλιές της σούπας για ράντισμα
Άχνη ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Υλικά
Καλαμπόκι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αρακάς 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπεριά κόκκινη 1
Φασολάκια 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καπνιστή μπριζόλα αλλαντικό 100 γρ
Ζαμπόν 100 γρ
Τυρί γκούντα 100 γρ
Ροκφόρ 100 γρ
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ
Καπνιστό τυρί ή μετσοβόνε 100 γρ
Υλικά
Φαρίνα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ούζο ή τσίπουρο 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μήλα 2
Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 1/2 του φλυτζανιού του τσαγιού
Υλικά
Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Βούτυρο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 9
Αλάτι 1 πρέζα
Καλαμποκέλαιο αρκετό για τηγάνισμα
Υλικά
Γαρίδες 10 μεγάλες
Αγγουράκια τουρσί 8
Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του
Αλάτι 1/2 πρέζα
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπέρι 1/2 πρέζα
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Ξυλάκια για σουβλάκι 10
Ντοματίνια 4-5
Υλικά
Φακές 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σπανάκι 1/2 κιλό
Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο 1 πρέζα
Νερό 7 φλυτζάνια του τσαγιού
Υλικά
Ρόκα 1/2 ματσάκι
Πορτοκάλια 2 μεγάλα ώριμα 2 κουταλιές της σούπας τον χυμό τους και την φλούδα τους
Κρεμμύδι 1 μικρό ψιλοκομμένο
Τυρί κατσικίσιο 250 γρ
Ελαιόλαδο
Λεμόνι 1/4 φλυτζάνι μόνο τον χυμό του
Ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Ρόδι 1/2 φλυτζάνι σπόρους