images_3072017_2_kerasopita.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
    Βούτυρο 250 γρ    
    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 3
    Κεράσια 500 γρ αφαιρούμε τα κουκούτσια    
    Ζάχαρη 70 γρ    
    Αμύγδαλα τριμμένα 150 γρ    
    Λικέρ amareto 2 κουταλιές της σούπας    
    Φαρίνα 70 γρ
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Γάλα 3 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα  

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι, το τρίβουμε με τα χέρια μας, προσθέτουμε από τα αυγά τον έναν  κρόκο και το νερό χλιαρό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανοίγουμε την ζύμη, τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά και αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τον άλλο κρόκο αυγού, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το λικέρ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το baking powder. Τώρα εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα μέσα στο μπoλ με την χτυπημένη ζάχαρη.

Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα απαλά. Στη συνέχεια το στρώνουμε πάνω στην ζύμη που έχει κρυώσει , απλώνουμε τα κεράσια χωρίς τα κουκούτσια και ψήνουμε την πίτα στους 180  βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύα και ζεστή.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/