images_3072017_galaktero.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 1/2 λίτρο
    Ζάχαρη 50 γρ    
    Κορν φλαουρ 130 γρ    
    Ροδόνερο 2 κουταλιές της σούπας για ράντισμα    
    Άχνη ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα    
    Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού  

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη, το corn flour που το έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό και το προσθέτουμε στο γάλα πριν αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει, την ραντίζουμε με το ροδόνερο και την πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη (αν θέλουμε και με λίγη κανέλα).

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/