Αιμορροΐδες, τέλος!

images_1aimo.jpg

Οι αιμορροΐδες,  όταν πάσχουν, μας ταλαιπωρούν και πολλές φορές απειλούν την υγεία μας. Για πολλούς είναι μια πάθηση ταμπού, που τους αποτρέπει να πάνε εύκολα στον ιατρό στα αρχικά στάδια της νόσου. Αυτή η τακτική συνήθως είναι αποτέλεσμα κακής πληροφόρησης για την παθογένεια αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας. Σήμερα, η επιστήμη, με την τεχνολογία των υπερήχων δίνει άμεσα, ανώδυνα και αναίμακτα αποτελεσματική και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικοί ανατομικοί σχηματισμοί. Πρόκειται για αγγεία, που βρίσκονται στο κατώτερο μέρος του εντέρου, και διακρίνονται σε: εσωτερικές και εξωτερικές αιμορροΐδες. Μαζί με τον υποκείμενο ιστό που τις στηρίζει  αποτελούν τα λεγόμενα «πρωκτικά μαξιλάρια». Αυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εγκράτεια, αφού η δομή τους εξασφαλίζει την απόφραξη του πρωκτικού σωλήνα και τον έλεγχο των κενώσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υγρά και αέρια.

Η αιμορροϊδοπάθεια εμφανίζεται με τα εξής συμπτώματα:

    Αιμορραγία που σχετίζεται με την αφόδευση.
    Διόγκωση και πρόπτωση.  Μπορεί να προκαλεί αίσθημα δυσφορίας που περιγράφεται και ως επιθυμία για αφόδευση ή αίσθημα πληρότητας ή και βάρους στον πρωκτό.
    Έκκριση. Πρόκειται για υδαρή ή βλεννώδη έκκριση που μπορεί να λεκιάζει το εσώρουχο.
    Κνησμός και ερεθισμός του δακτυλίου. Συνήθως συσχετίζεται με την ύπαρξη πρόπτωσης και εκκρίσεως λόγω ερεθισμού της περιοχής.
    Πόνος. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες δεν πονούν, παρά μόνο όταν σχετίζονται με θρόμβωση ή ραγάδα.

Θρόμβωση εξωτερικής αιμορροΐδας προκαλεί συνήθως σημαντικού βαθμού πόνο και εμφανίζεται σαν μία μελανή επώδυνη ψηλαφητή μάζα ακριβώς έξω από τον δακτύλιο του πρωκτού.

Η αιμορροϊδοπάθεια κατατάσσεται σε τέσσερεις βαθμούς (στάδια).

1ου βαθμού: παρουσία αιμορραγίας, μη ορατές αιμορροΐδες.

2ου βαθμού: παρουσία αιμορραγίας, έκκρισης, κνησμού. Παρουσία προπτώσεως των αιμορροΐδων κατά την κένωση, που ανατάσσεται από μόνη της με το τέλος της κενώσεως.

3ου βαθμού: παρουσία αιμορραγίας, μεγαλύτερου βαθμού εκκρίσεως και κνησμού. Η πρόπτωση που παρουσιάζεται δεν ανατάσσεται από μόνη της παρά μόνο με υποβοήθηση με το χέρι του ασθενή.

4ου βαθμού: Η αιμορραγία, η έκκριση και ο κνησμός παρουσιάζεται όπως και στο 3ο στάδιο. Πιθανή είναι η ύπαρξη πόνου. Η πρόπτωση είναι πια μόνιμη και δεν ανατάσσεται ούτε χειροκίνητα.

Μια νέα μέθοδος θεραπείας με σύστημα υπερήχων (τεχνικές  HAL και THD)
Μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδος εφαρμόζεται την τελευταία 8ετια με άριστα αποτελέσματα σε χιλιάδες ασθενείς,  σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.
Με την μέθοδο αυτή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα οριστικά, διαρκεί περίπου μισή ώρα, ο πόνος είναι ελάχιστος και ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από το Νοσοκομείο την ίδια ημέρα, μέσα σε λίγες ώρες.

H ελάχιστα επεμβατική αυτή τεχνική δεν απαιτεί γενική αναισθησία, και γίνεται χωρίς τομές και τραύματα. Θεραπεύει και τα τρία βασικά συμπτώματα της νόσου: πόνο, αιμορραγία και κνησμό, ακόμη και στους τέσσερις βαθμούς αιμορροϊδοπάθειας, ενώ η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί και σε ασθενείς με προπίπτοντα βλεννογόνο του ορθού (πρόπτωση).

Η επέμβαση με την ειδική συσκευή των υπερήχων γίνεται μόνο από εξειδικευμένους χειρουργούς με εκπαίδευση στη συγκεκριμένη τεχνική. Είναι σύντομη και απολύτως ασφαλής για τον ασθενή σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες μεθόδους, έναντι των οποίων υπερτερεί σαφώς λόγω των σχεδόν μηδενικών επιπλοκών της.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/