Αιμορροΐδες: ανώδυνη θεραπεία

images_1aimoro.jpg

Πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες (άνδρες και γυναίκες) αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις αιμορροΐδες, το οποίο γίνεται επώδυνο και βασανιστικό με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Κι αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι σήμερα η επιστήμη μέσα σε 30 λεπτά δίνει άμεσα, ανώδυνα και αναίμακτα οριστική και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα, με τη χρήση υπερήχων.

Επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται πλέον πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

«Η νέα γενιά TRILOGY, συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου των υπερήχων με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας», τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου (www.axiarchos.gr).

«Για τους ασθενείς», προσθέτει ο  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, «η μέθοδος προσφέρει μια ασφαλή και πιο ριζική θεραπεία σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, με άμεση αποτελεσματικότητα και ανακούφιση από όλα τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας, ακόμη και του πιο προχωρημένου σταδίου».

Το TRILOGY δίνει τα πλεονεκτήματα των υπερήχων (DOPPLER), χωρίς  καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό.

Με μια Bluetooth σύνδεση μεταξύ της κεντρικής μονάδας και της συσκευής, παρέχεται η μέγιστη ακρίβεια ανίχνευσης των παθολογικών αιμορροϊδικών αγγείων με παράλληλη άνεση και ελευθερία χειρισμού της συσκευής, χωρίς κανένα περιορισμό στις κινήσεις του χειρουργού.

Σύμφωνα με το Δρ. Αναστάσιο Ξιάρχο, που έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από δύο χιλιάδες επεμβάσεις θεραπείας αιμορροΐδων με υπερήχους, η τρίτη  γενιά της μεθόδου περιλαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία σε μια μικρή, εύκολη στο χειρισμό συσκευή, η οποία παρέχει το ύψιστο επίπεδο χειρουργικής άνεσης.

Η νέα μέθοδος προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία, καθώς η ασύρματη σύνδεση επιτρέπει την κυκλική κίνηση και το χειρισμό της συσκευής σε όλες τις θέσεις που επιθυμεί ο χειρουργός πριν από τη τοποθέτηση των ραφών ( των απολινώσεων των αγγείων) σε όλους τους άξονες.

Τι είναι οι αιμορροΐδες – συμπτώματα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού. Είναι αιμοφόρα αγγεία, μικρές φλέβες και αρτηρίες, δηλαδή «σωληνάκια» που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Κατά την διάρκεια της αφόδευσης δρουν σαν προστατευτικά μαξιλάρια.

Επειδή η νόσος αυτή αφορά μία περιοχή του σώματος την οποία αρκετοί  θεωρούν ταμπού για να το συζητήσουν, φτάνουν στο γιατρό αργά, με προχωρημένες ενοχλήσεις. Τα συμπτώματα που έχουν οι αιμορροΐδες είναι:

    Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
    Αιμορραγία
    Έκκριση βλέννας
    Τοπικός ερεθισμός
    Κνησμός
    Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση
    Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

Οι γιατροί θεωρούν ότι πολλές είναι οι αιτίες που ευθύνονται για το πρόβλημα των αιμορροΐδων. Συγκεκριμένα:

    Η δυσκοιλιότητα. Ο «δυτικός» τρόπος ζωής (άστατος τρόπος διατροφής, κρεατοφαγία, καθιστική ζωή, μειωμένη άσκηση, καθημερινό άγχος, διατροφή κτλ)
    Η εγκυμοσύνη, η μεγάλη ηλικία, ο έντονος βήχας
    Η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα
    Η συνήθεια ορισμένων να σπαταλούν πολύ χρόνο στην λεκάνη της τουαλέτας
    Η κληρονομική προδιάθεση

Πλεονεκτήματα μεθόδου υπερήχων

Η μέθοδος θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων: Αιμορραγία, κνησμό, πόνο. Επίσης αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και ελαχιστοποιεί τον πόνο. Έτσι επιτυγχάνουμε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Ακόμη δεν προκαλεί εκτομή ή ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή.

Οι ασθενείς έχουν γρήγορη  ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα η αφαίρεση να γίνει και με τοπική αναισθησία όπου είναι εφικτό.

«Η επέμβαση, όπως εξηγεί ο Δρ Ξιάρχος, τροποποιείται ώστε να καλύπτει μεμονωμένα τον κάθε ασθενή, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα και πλήρη ασφάλεια, καθώς καταγράφεται στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των ευχαριστημένων ασθενών».

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό χειρουργικών μεθόδων θεραπείας της νόσου, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ο παράγοντας ασφάλεια, αφού δεν έχει καταγραφεί ποτέ ούτε μία σοβαρή επιπλοκή μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της αιμορροϊδοπάθειας με τη χρήση υπερήχων.

Μετά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα  ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY έχει εγκατασταθεί στη Χειρουργική Κλινική στο Ιατρικό του Περιστερίου, του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών,  που έχει τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών με υπερήχους – πάνω από 2000 – με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/