Δώρισε το νεφρό της μέσω Facebook

images_aaaadonor.jpg

Μια γυναίκα δώρισε το ένα από τα νεφρά της σε έναν εντελώς άγνωστο άνδρα, αφού διάβασε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε για να βρει συμβατό δότη στο Facebook.

Ο Michael Norton, από την κομητεία Knox στο Κεντάκι, συνέχισε να εργάζεται ως αστυνομικός στο τοπικό τμήμα του σερίφη, παρά το γεγονός ότι τα νεφρά του λειτουργούσαν μόνο κατά 13%.

Ο κύριος Norton εμφανίστηκε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων Wate 6 στο τέλος του 2015 για να πει την ιστορία της αναμονής του για ένα συμβατό μόσχευμα.
Ήθελε νεφρά για τα Χριστούγεννα

Η αναμονή του αξιωματικού όμως τελείωσε όταν μια γυναίκα εντόπισε ένα ποστ στη σελίδα του Wate 6 στο Facebook με τίτλο «Αστυνομικός από την κομητεία Knox θέλει ένα νεφρό για τα Χριστούγεννα». Συγκινημένη από το άρθρο, η Maryanne Ridenour, μια νεαρή μητέρα, τηλεφώνησε στο μεταμοσχευτικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Τενεσί και τους είπε ότι ήταν διατεθειμένη να δωρίσει το νεφρό της.

Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι ήταν σωματικά και διανοητικά ικανή να γίνει δωρητής οργάνων, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κυρία Ridenour ήταν πλήρως συμβατή για μεταμόσχευση νεφρού στον κύριο Norton. Οκτώ εβδομάδες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυο τους βρέθηκαν στο χειρουργικό τραπέζι για την επέμβαση.

Η Maryanne Ridenour είπε στο Wate 6: «Δεν φοβήθηκα. Ένιωσα ότι ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω». Πρόσθεσε ότι ήθελε να βοηθήσει τον Michael Norton, γιατί «φαινόταν σαν ένας κανονικός άνθρωπος, ακριβώς σαν εμένα και την οικογένειά μου».

Ο Michael Norton με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Maryanne Ridenour είναι «ο φύλακας-άγγελός» του.

Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό του πανεπιστημίου του Τενεσί, αναφερθεί ο τηλεοπτικός σταθμός Wate 6.

Η κυρία Ridenour δώρισε το ένα από τα νεφρά της, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την απόφαση μιας δασκάλας στο Ουισκόνσιν να δωρίσει το ένα από τα δικά της νεφρά της σε μία οκτάχρονη μαθήτρια της.

Η μικρή Natasha Fuller, η οποία πηγαίνει στο Δημοτικό, γεννήθηκε με σύνδρομο Prune-Belly (PBS) και για την επιβίωσή της απαιτείται αιμοκάθαρση. Η δασκάλα της Jodi Schmidt αποκάλυψε στην μαθήτρια της ότι θα της δωρίσει το νεφρό της, δίνοντάς της ένα κουτί που περιείχε ένα σημείωμα που έγραφε «είναι συμβατό».

«Πέρασα μερικές πολύ καλές μέρες στη ζωή μου και αυτή ήταν μία από τις καλύτερες», δήλωσε η Schmidt.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/