Κέικ με σιρόπι μανταρινιού

new39_keikmantarini.jpg

Υλικά

Για το σιρόπι

1 ποτήρι χυμό από μανταρίνια
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 μανταρίνια

Για το κέικ

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ κόκκινη)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι γάλα
250 γρ λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
Ξύσμα από 2 μανταρίνια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κέικ βάζοντας όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με το μίξερ καλά να ομοιογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τον χυμό από τα μανταρίνια,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το κέικ μας δεν το βγάζουμε από την φόρμα αλλά όπως είναι το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε με το σιρόπι μας το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Περιμένουμε 60 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: chefoulis.gr