Ροσμπίφ αλ’ανγκλέζ

2327226_blog.jpg
Υλικά για 6 άτομα
 
1 κιλό μοσχάρι κιλότο (σε μερίδες)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
αλάτι
 

Εκτέλεση 
 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και πασπαλίζετε με μαϊντανό ώστε να καλυφθεί σχεδόν όλη η επιφάνεια του κρέατος. Το βάζετε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσετε και πάλι νερό.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτετε στο ζουμί που έχει μείνει το κορν φλάουερ που έχετε αραιώσει σε ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα. Η σάλτσα είναι έτοιμη αφού πάρει μια βράση.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με βραστές πατάτες κομμένες σε φέτες και λαχανικά (κολοκυθάκι, καρότο) ελάχιστα σοταρισμένα.  
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr